Hoppa till sidans innehåll

Om Färentuna Ryttare


Färentuna Ryttare bildades 1978 och har sedan dess sitt säte i Färentuna i Ekerö kommun utanför Stockholm. Klubben har i dag cirka 200 medlemmar.

Vid starten var de flesta medlemmarna privatryttare, i dag är de flesta ridskoleryttare. Oavsett om man har egen häst eller rider på ridskola så är alla välkomna i klubben. Vi kan ha olika syn på vad som ska prioriteras i bland men det viktigaste har vi alla gemensamt - hästintresset!

Klubbens mål är att arbeta för att barn, ungdomar och vuxna ska kunna utveckla sitt intresse för hästar och ridning. Vi strävar efter att skapa bra förutsättningar för att delta i olika aktiviteter utöver "vanlig" lektionsridning samt att det ska ske i en trevlig miljö på ridskolan som vi samarbetar med.

Kom i håg att klubben är till för medlemmarna! Men ni är många och vi som sitter i styrelsen är få så vi behöver er hjälp med idéer för att vi ska kunna anordna det som ni vill ha! Det kan gälla något man tycker ska lagas eller köpas, kurs man vill gå, tävling eller annat. Du är alltid välkommen att mejla, skriva brev eller prata direkt med någon i styrelsen. Vill du veta mer om vad vi gör eller hjälpa till vid till exempel tävling så är du självklart mycket välkommen att höra av dig. 

Färentuna Ryttare är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Som medlem är du försäkrad via Folksam, läs mer här .

Färentuna Ryttare har ett samarbetsavtal med Kungsberga Ridskola som är privatägd och drivs av Lisbeth Cederberg, Jejje Westman och Micke Cederberg. Ridskolan är ansluten till Ridskolornas Riksorganisation. 

Hos Kungsberga Ridskola finns vår klubbstuga. Varmt och gott och med möjlighet att äta mellanmål. Stugan är byggd och bekostad av klubben som också står för elkostnader och reparationer. Här brukar vi också ha våra styrelsemöten. 

Klubben är till för dig som är medlem så tveka inte att kontakta This is a mailto link om du undrar över något!

Föreningen Färentuna Ryttare - Ridsport

Bildad [saknas] Information
Föreningsnummer 25400-48
Postadress c/o Sofia Austern Björkman, Ådalsvägen 13
16839 Bromma
Besöksadress Kungsbergavägen 19
17997 Färentuna
Telefon [saknas] Information
E-post info@farentunaryttar...
Hemsida https://www.farentunaryttare.se
PlusGiro 4378461-0
Organisationsnummer 802456-5767
Föreningens hemsidor

 

Fär:s sponsorer!

 

 

 

Coop Kungsberga

 

ICA Skå

 
 

Postadress:
Föreningen Färentuna Ryttare - Ridsport
c/o Sofia Austern Björkman, Ådalsvägen 13
16839 Bromma

Besöksadress:
Kungsbergavägen 19
17997 Färentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@farentunaryttar...

Se all info