Hoppa till sidans innehåll

20101003 Klubbhoppning Reportage


Reportage från klubbhoppningen 3 okt

Den 3:e oktober var det klubbhoppning på Kungsberga Ridskola. Vi hade tur med vädret det var mulet men ibland kom solen fram, fast sån tur hade vi kanske inte ändå det blåste en hel del, så att plastbanden(som var som avspärrningar) smattrade och fladdrade. Det kanske var därför alla ridskolehästar blev extra glada, elller så kanske dom bara tyckte att det var kul att tävla igen?

Dagen började med en lägre Clear Round för Ebba på Oskar, eftersom Oskar är en äldre herre som inte kan hoppa så högt, och det blev en härlig start på dagen, en felfri fin runda. Efter det las det upp till 50 cm. Grattis till dom 5st som red felfritt på första försöket, och fick en rosett!  Också bra kämpat till dom andra, bättre lycka nästa gång!

Sedan höjdes hindrena 20cm och det var dags för 70cm Clear Round. Då fick vi även se två ekipage som inte tävlat hoppning hos oss förut, Hanna på Cayla (Caylas första tävling) och Katti på Sikina. Också grattis till dom 2st som gick felfritt.

Efter en paus för om byggnad av banan startade Lätt E för ponny. B-ponnyerna var först ut. Extra + till Sara som satt kvar på två busiga ponnyer, och blev dubbelnolla. Det gick också bättre för Micaela och Polly, som tyvärr ramlade av i Clear Rounden men nu blev dom dubbelnolla. Diana på dagen minsta ponny blev också dubbel nolla, tyvärr inte Jacqueline på Isa.

Tyvärr var det många pauser därför att när ridskoleponnyerna går flera gånger måste ryttare nr 2 få chans att rida fram. Tänk vad roligt om flera ponnyer kunde komma och tävla. Då skulle vi slippa det.

I kategori C var det 4 starter. Grattis till Linnea och Bella som vann över mig, bra kämpat Elin på Sandra, jag vet hur svår hon kan vara.

Sen var det såklart D-ponnyernas tur. Och det började med massa bus av en glad Pinja. Bra jobbat Frida som satt kvar och tog sig runt. Och grattis till Jossan och Saga som fick med sig en gulblå rosett hem. Extra roligt att se Saga och hennes nya ponny!

Dagen sista klass var 80cm för häst och ponny som hade mest starter för dagen, hela 11 st. tyvärr strök sig Mathilda eftersom Millie verkligen inte va på humör idag. Hela 6 st var dubbel nolla, hurra för dom! Tyvärr var det 3 st som inte tog sig runt. Var det vinden och dom fladdrande banden? Vi hoppas i alla fall på mindre vind nästa hopptävling, fast samma trevliga stämning, fina rundor och lika glada deltagare.

Jag tycker det var en rolig dag, och lika roligt blir det nästa gång den 17okt då det är dressyrtävling. Det ska bli spännande att rida inför en ny domare, eller hur?

// Lalla J

(så klart tog jag massor av bilder, dom kommer snart)

Uppdaterad: 02 MAR 2014 19:53 Skribent: Anne-Marie Bennetter

Postadress:
Föreningen Färentuna Ryttare - Ridsport
c/o Mathilda Langlet, Varggrind Talltorp 2
17996 Svartsjö

Besöksadress:
Kungsbergavägen 19
17997 Färentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@farentunaryttar...

Se all info