Hoppa till sidans innehåll

Inspirationsdag

05 FEB 2017 21:00
  • Uppdaterad: 03 MAR 2017 11:29

Idag var jag på en inspirationsdag arrangerad av SAAB och SvRF, i sammarbete med Patrik Kittel. De arrangerar The dradssage tour med Patrik Kittel. Först samlades vi i festvåningen på Solvalla.

SvRF ordförande Ulf Brömster och Saabs representant som jag i skrivande stund inte kommer ihåg namnet på, hälsade oss välkomna. De har valt att samarbete då det visar sig att flertalet chefer i företag har varit eller har sin fot i ridsporten. De menar att hästfolk ävana att ta ansvar och att i lär oss tidigt att hårt arbete ger utdelning. Tekniken i allmänhet går framåt och inom ridsporten kommer mycket ny teknik som är användbart i den dagliga hanteringen.

Efter det var dags att lyssna på Ulf  Rosenberg Bertilsson, en otroligt bra inspiratör. Ham pratade om ledarskap i förändring. Hur vi Hur vi som vuxna måste våga ställa frågan "varför" när vi blir ombeda att göra något. Varför rider vi tex med spö?  Vi måste lära oss att leda gruppen väl. Vi alla är olika typer av människor, något som fungerar för dig kanske inte fungerar för mig. Vi som sysslar med ridsport får tidigt lära oss ansvar, något vi kan ha nytta av senare i livet.

Hanna Sassner är etnolog och arbetar på Flyinge. De har tagit fram active stable, där en flock på 25 hästar går på lösdrifr. De har forskat mycket runt detta och hur hästarna interagerar med varandra, de har foderboxar där det registeras hur ycket hästen äter, när och hur de rör sig.

På eftermidaggen tog vi oss tillVällingby Ridskola, för en clinic med Patrik Kittel. 6 ryttare, uppdelade två och två, fick rida för Patrik medan han guidade genom  dem vissa övningar. Patrik menar att alla kan rida gran prix, oavsett im man är 64 eller 16, eller oberoende på häst. Patrik menade att det är de små sakerna som man tränar på, i ett dressyrprogram som gör skillnade på mellan en eller flera poäng i protokollet. Man ska inte göra samma övning tio gånger på en gång utan, ta det lite pö om pö.

Mvh Evelina

Inspirationsdag

Skribent: Evelina Brus
Epost: Adressen Gömd

 

Fär:s sponsorer!

 

 

 

Coop Kungsberga

 

ICA Skå

 
 

Postadress:
Föreningen Färentuna Ryttare - Ridsport
c/o Mathilda Langlet, Varggrind Talltorp 2
17996 Svartsjö

Besöksadress:
Kungsbergavägen 19
17997 Färentuna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@farentunaryttar...

Se all info